Kijk direct hoeveel je oude toestel nog waard is...

Selecteer jouw type toestel!

Gratis verzending en
de beste prijs.

Of voer direct het type in

Algemene voorwaarden SwitchYourMobile.nl

In onze algemene voorwaarden spreken wij over 'toestellen'. Hiermee bedoelen wij zowel toestellen als tablets.

SwitchYourMobile.nl is onderdeel van L8P nv, Engelandlaan 27, 2391PM Hazerswoude-Dorp.

Aanmelden 
Een toestel aanmelden kan via onze website www.switchyourmobile.nl. Het correct en volledig invullen van gegevens is hierbij noodzakelijk voor een correcte afhandeling. Mocht het toestel dat wordt verstuurd afwijken van wat is aangemeld, dan zullen wij de waarde van het ontvangen toestel vergoeden. Mocht de conditie (technisch en/of cosmetisch) van het toestel dat is ontvangen afwijken van wat is aangemeld, dan zullen wij dit aanpassen. Het toestel wordt door switchyourmobile.nl uitgebreid getest en bekeken. De bevindingen van SwitchYourMobile zijn bindend.

Eisen werkende toestel
Onder een werkend toestel verstaan wij: 

 1. dat het toestel in originele staat is, geen imitatie onderdelen heeft en compleet is (met batterij, IMEI sticker, etc); 
 2. dat het toestel functioneel in orde is: bellen, WIFI, audio, camera, knoppen en overige functies;
 3. dat het LCD/display heel is en goed functioneert (geen breuken, barsten, vlekken, lijnen of dode pixels); 
 4. dat er geen toestelcode/pincode, simlock of (cloud)accounts op het toestel aanwezig zijn;
 5. dat de batterij van het toestel volledig in orde is;
 6. dat het toestel geen waterschade of verkleurde vochtindicatoren heeft.

Cosmetische staat
Bij het vaststellen van de cosmetische staat van het toestel passen we de volgende gradaties c.q. condities toe:

 • In goede staat
  Het toestel heeft enkel wat lichte krasjes, maar geen diepe krassen die met de nagelrand voelbaar zijn.
 • Zichtbaar gebruikt
  Het toestel heeft veel lichte of diepe krassen die met de nagelrand voelbaar zijn, maar géén deuken of breuken.
 • Beschadigd
  Het toestel heeft veel diepe krassen, deuken of andere beschadigingen aan de behuizing. Er is géén breuk in het LCD/display.

Indien niet wordt voldaan aan bovenstaande eisen, zal de waarde van het toestel na beoordeling worden bepaald en er een nieuw voorstel worden gedaan. Wil je het toestel na testen retour omdat je het niet eens bent met de uitkomst, dan zal er een bedrag van 22,00 euro incl. BTW in rekening worden gebracht voor de handlings- en verzendkosten. Deze kosten dienen vooraf te worden voldaan.

Bij waterschade of bij een (BER) fikse beschadiging (bijvoorbeeld helemaal krom of indien er een auto overheen is gereden) zal er geen vergoeding worden gegeven.

Ook indien er een (cloud)account aan het toestel is gekoppeld of als we dit niet kunnen controleren (bijv. als het toestel niet werkt) geven wij geen vergoeding.

Aansprakelijkheid
SwitchYourMobile.nl is niet aansprakelijk voor verplichtingen die door de verkoper zijn aangegaan bij aanschaf van het toestel. Wij controleren het toestel op IMEI-nummer met de autoriteiten.

Verzending
Voordat je jouw toestel opstuurt, is het van belang het volgende te doen: 

 • toestel via het menu terugzetten op fabrieksinstellingen; 
 • de simkaart en geheugenkaart verwijderen 

de toestelcode/pincode en/of aanwezige (cloud)accounts van het toestel verwijderen. Verzending is voor eigen risico. SwitchYourMobile is niet verantwoordelijk voor vermissingen of beschadigingen door transport. Ingeleverde toestellen en toebehoren (simkaarten, geheugenkaarten, laders, headsets, etc.) worden niet door ons geretourneerd.

Aangetekend versturen of afleveren:
Wij adviseren altijd het toestel aangetekend te verzenden, zo kunt u het pakket volgen en weet u wanneer het is afgeleverd. De kosten hiervan worden niet door Switch Your Mobile vergoed. Doe je toestel in een bubbelenveloppe of in een sterk doosje en voeg het uitgeprinte formulier met je gegevens daaraan toe. Het zelf komen afgeven bij ons magazijn mag natuurlijk ook. Onderstaand het adres voor aangetekend versturen en afleveren.

L8P nv
Tav - SYM
Engelandlaan 27
2391 PM HAZERSWOUDE-DORP

U kunt er ook voor kiezen om het toestel gratis op te sturen naar onderstaand antwoordnummer. Dit is alleen gratis wanneer u het toestel in een (bubbel)enveloppe verpakt en per brievebuspost verstuurd.

Indien u de zending toch als pakketpost naar ons antwoordnummer verstuurd i.p.v. briefpost behouden wij het recht de addionele kosten te verrekenen met de uitbetaling. Deze extra kosten bedragen € 5,- per zending. Indien u meerdere toestellen in één pakket verstuurd, kunt u deze wel kosteloos als pakket naar het antwoordnummer versturen. Een pakket naar het antwoordnummer kunt u volgen middels een track en trace.

Zendingen naar het antwoordnummer zijn echter nooit verzekerd voor diefstal of verlies tijdens het transport.

Onderstaand het adres voor gratis verzending.

L8P / SYM
Antwoordnummer 32016
2390 VB HAZERSWOUDE-DORP

Switch your Mobile is in géén geval aansprakelijk voor diefstal of verlies tijdens het logistieke traject. Ook foutief- of niet geleverde pakketten kunnen niet worden geclaimd.

Vergoeding
De uitgekeerde vergoeding is inclusief BTW (indien van toepassing).

Wij vergoeden de dagwaarde van het toestel. Omdat de waarde van toestellen fluctueert (in de praktijk: daalt), moet je je toestel binnen één week na aanmelding naar ons opsturen. Toestellen die later worden opgestuurd, zullen tegen de dan geldende waarde worden vergoed. De actuele waarde kun je altijd op onze website vinden.

SwitchYourMobile kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele (type) fouten in de waarde van de toestellen op de website. Mocht het voorkomen dat er een fout is gemaakt doen we het juiste voorstel naar de klant. Indien deze hier niet mee akkoord gaat sturen we kosteloos het toestel retour.

Betaling
Betaling geschiedt binnen 48 uur nadat wij jouw toestel(len) hebben ontvangen in ons magazijn. Het is hiervoor van belang dat jouw bankrekeningnummer en overige gegevens die je op onze website invult kloppen.